Rätt klädd på jobbet

Det är viktigt att klä sig rätt på jobbet. Vad som är rätt klädsel är dock inte alltid så lätt att veta. Innan du går på en anställningsintervju är det viktigt att du tar reda på hur du bör klä dig.

Jobb med självklar klädkod

Det finns yrken där klädkoden är självklar. Vill du arbeta som militär eller polis är det uniform som gäller. I vissa yrken måste du istället bära skyddskläder. Att klä sig rätt på jobbet i sådana yrken är inte svårt.

Jobb med ledig klädkod

Arbeten inom IT eller inom marknadsföring har ofta en mer avslappad klädkod. Det betyder dock inte att du kan klä dig hur som helst. Hel och ren är ett krav oavsett hur ledig klädkoden är. Ett tips är att inte klä dig allt för ledigt på anställningsintervjun.

Jobb med strikt klädkod

Vissa jobb har mycket strikt klädkod. Vill du arbeta som revisor eller på advokatbyrå är det elegant kostym med slips som gäller. Köp hem det som du behöver innan du börjar jobba.

Jobb med outtalad klädkod

Majoriteten av jobben på arbetsmarknaden har outtalade klädkoder. I dessa yrken är det svårast att klä sig rätt. Ett tips är att försöka smälta in i början. När du jobbat ett tag kan avvikande klädsel löna sig.