Upprätta ett köpeavtal – detta bör du tänka på

Först och främst kanske du undrar vad det innebär att skriva ett avtal överlag? Det huvudsakliga syftet med ett avtal är att två parter dokumenterar och skriver ned vad ni kommer överens om. Det finns även muntliga avtal som sluts, men då kan det vara svårt att bevisa något om det blir ditt ord mot den andres.

Olika typer av avtal

Det finns mer än en typ av avtal. Ett köpeavtal kan till exempel vara bra för dig som vill sälja eller köpa en bostad. För att ett köpeavtal ska vara giltigt behöver både du och den andre parten skriva under. När båda parterna har skrivit under avtalet är det giltigt.

Det finns standardavtal, vilket är något som används som en mall. De allra flesta avtal följer en standardmodell för att det ska vara lätt att förstå för alla inblandande.

För dig som ska skriva avtal är det inte alltid lätt att veta hur du ska gå tillväga. Det kan vara första gången du skriver avtal vilket gör dig osäker. När du känner dig osäker kring omständigheterna kring ett avtal bör du ta hjälp på nätet eller genom att ringa till en juristbyrå. Juristbyråer är experter på lagliga dokument och kan därför hjälpa dig.