Avloppsproblem på arbetsplatsen

Rörmokare, rörkrökare och liknande namn tillhör det förgångna. Nu för tiden måste alla som arbetar i branschen vara godkända och certifierade för olika typer av arbeten. En VVS-tekniker sätter nämligen sitt namn på ett väl utfört arbete och garanterar att arbetet är gjort enligt gällande lagar och regler.

Dessutom är signaturen en garanti för att hantverkaren är nöjd med arbetet. Därför ska du alltid ta in experthjälp som sparar in på onödiga utgifter.

Vanliga problem med rören

Det bästa sättet att undvika problem är att förebygga dem genom regelbunden kontroll och uppföljning. Det gäller inte minst för VVS-system, eftersom problemen kan bygga upp under lång tid och märkas först när det i princip är för sent att göra enkla åtgärder.

Alla försäkringsbolag kräver att VVS-installationer ska vara fackmannamässigt utförda med material och produkter som håller hög kvalitet. Annars riskerar du att inte få någon ersättning om något händer. Dessutom kan det i värsta fall vara straffbart eller leda till skadeståndsansvar.

Konsultation på plats

Det brukar löna sig att först beställa en grundlig inspektion för att se hur rören ser ut på insidan, Den kontrollen går att utföra relativt smidigt och VVS-teknikern behöver inte öppna eller ta isär systemet.