Märk dina produkter

Är du riktigt bra på att tillverka något? Kanske gör du en sylt som är så god att vännerna står på kö för att få en burk. Kanske funderar du på att börja sälja de smycken du tillverkar som en hobby? Är du riktigt bra på att tillverka något kanske din tillverkning kan bli din framtida försörjning.

Småskalig produktion

Om du till exempel gör god sylt eller goda grönsaksinläggningar kan du börja med att paketera dina produkter i snygga burkar och sälja dem lokalt. Du behöver inte någon lokal, köket räcker till och du behöver inga maskiner. Blir dina produkter populära kan du öka produktionen.

Skala upp produktionen

Om du beslutar dig för att satsa på din produkt och sluta ditt arbete bör du starta en firma. Innan du tar detta steg bör du förbereda dig och läsa på. Du måste nog också flytta från köket till en bättre lokal, skaffa en förpackningsmaskin och lära dig reglerna kring livsmedelsproduktion.

Industriell produktion

Om din produkt blir framgångsrik behöver du också tänka på logistiken. Du måste bygga upp ett system för att hålla reda på ordrar. Du behöver också bra etiketter och märkning för dina produkter, du kan hitta bra lösningar för det här.